مفقودی و جعل چک

مفقودی و جعل چک

 

چک به عنوان وسیله پرداخت پول، زمانی که صادر می‌گردد و به شخصی داده می‌شود، اصل بر بدهکار بودن صادر کننده بوده و به عبارت دیگر چک در حکم پول می باشد. به همین دلیل در حفظ آن باید کوشا بود. گاهی اتفاق می‌افتد که چک سرقت یا مفقود شده و یا مورد کلاهبرداری و جعل قرار می گیرد. در این شرایط قانونگذار راه حلی را ارائه نموده است تا بتوان از پریشان حالی صاحب چک و همچنین ورود ضرر به وی جلوگیری شود.

مطابق ماده 14 قانون صدور چک، صادر کننده چک یا ذینفع مانند حامل و یا قائم مقام قانونی مانند وراث به محض اینکه از مفقودی، سرقت، جعل چک خود و یا تحصیل آن از طریق کلاهبرداری، خیانت در امانت و یا جرایم دیگر مطلع می‌شود، باید به بانک مربوطه اعلام نماید و به طور کتبی با ذکر علت، به بانک دستور عدم پرداخت بدهد و ظرف مدت یک هفته در مراجع قضایی شکایتی مبنی بر اثبات ادعای خود و ابطال همان چک را طرح کرده و گواهی آن را به بانک ارائه نماید.

در این حالت اگر دارنده چکی که آن را از طرق مذکور در بالا به دست آورده است، چک را به بانک ارائه دهد، بانک گواهی عدم پرداخت با ذکر علت صادر می‌کند اما در صورتی که صادر کننده چک ظرف یک هفته گواهی تقدیم شکایت را به بانک ارائه نکند، بانک موظف است وجه چک را به دارنده پرداخت نماید و دارنده می‌تواند بر علیه صادر کننده شکایت نموده و علاوه بر محکوم کردن وی به حبس به علت صدور چک بلامحل، خسارات وارد بر خود را از صادرکننده مطالبه نماید.

 

پیروز باشید.

سیده وحیده عظیمی فر وکیل پایه یک دادگستری

 


تمامی حقوق این وبسایت متعلق به کلینیک حقوقی وکیلان می باشد