1- پس از واخواست سند تجاري، انتقال حقوق دارنده به شخص ثالث برابر مقررات خاصي كه در مواد 270 و 271 قانون تجارت پيش بيني شده است، به عمل ميآيد و با صرف ظهرنويسي امكانپذيرنيست. با اين حال، بديهي است هر امضائي كه در سند به عمل ميآيد، براي امضاءكننده برابر مقررات عام حقوق مدني واجد آثاري خواهد بود كه احراز آن با مرجع قضائي رسيدگي كننده است.
ثانياً- در فرض سوال كه پس از اخذ گواهي عدم پرداخت چك براي انتقال آن به غير، حتي ظهر نويسي نيز به عمل نيامده است، به طريق اولي عمل انتقال چك انجام پذيرفته محسوب نمي گردد.
2و3- با توجه به مواد 2 و 10 قانون صدور چک مصوب 1355 اصلاحی 1382 و ماده 247 قانون تجارت، دارنده چک شخصی است که چک در وجه او صادر و یا حامل چک (در مورد چکهای در وجه حامل) است و یا شخصی است که چک از طریق ظهر نویسی به وی منتقل شده باشد و صرف اقرار شخصی که گواهینامه عدم پرداخت دریافت کرده یا وجود قرارداد مستقل از سند تجاری بین شخص مزبور و متصرف مبنی بر انتقال آن به متصرف دلالت بر اینکه شخص متصرف، دارنده است نمیکند. بنابراین، در فرض سوال، متصرف سند تجاری نمیتواند به عنوان دارنده و به استناد سند تجاری دعوای مطالبه وجه چک اقامه نماید. بدیهی است این امر مانع از اقامه دعوای مدنی توسط متصرف فعلی سند نیست.
4- با توجه به پاسخ فوق، پاسخ به این سوال منتفی است.