تاریخ نظریه : 1396/06/14 | شماره نظریه : 1362/96/7
استعلام :
آیا منظور تبصره یک مذکور صرفا نگهداری فرآورده های آشامیدنی یا غذای یا آرایش یا دارویی خارجی مذکور در ماده است؟ یا عبارت مطلق است ؟ و آیا تبصره کلا به بند ب ماده 27 قانون اشاره دارد یا کل آن؟ که در ای...

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 1362/96/7
شماره پرونده : 1010-51-96
تاریخ نظریه : 1396/06/14

استعلام :
آیا منظور تبصره یک مذکور صرفا نگهداری فرآورده های آشامیدنی یا غذای یا آرایش یا دارویی خارجی مذکور در ماده است؟ یا عبارت مطلق است ؟ و آیا تبصره کلا به بند ب ماده 27 قانون اشاره دارد یا کل آن؟ که در این صورت با توجه به عبارت صادرات فرآورده های خوراکی ... نگهداری فرآورده های غذایی داخلی هم با توجه به مطلق عبارت شامل می شود که غیر منطقی است ) آیا عدد هم موثر است مثلا می شود گفت نگهداری سه عدد کرم مرطوب کننده خارجی مشمول این ماده نیست چون تجارتی با آن صورت نمی گیرد؟ آیا نگهداری هشت عدد قرص ترامادول مشمول مجازات این ماده است یا خیر؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً: منظور از "محصولات فوق" در تبصره 1 ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 3/10/1392، کلیه محصولاتی است که در صدر ماده از آنها نام برده شده و به طور غیر قانونی وارد کشور شده اند. ثانیاً: چنانچه اشیاء مذکور در استعلام (کرم مرطوب کننده خارجی یا قرص ترامادول) به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد، نگهداری آن‌ها وفق بندهای الف و ب ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، حسب مورد با توجه به ارزش کالا مکشوفه و یا وضعیت آن، تخلف یا جرم بوده و مشمول مقررات مواد 18، 21 و 22 قانون موصوف خواهد بود. بنابراین تعداد اشیاء مکشوفه فاقد موضوعیت بوده و تنها در تخلف یا جرم بودن و نوع و میزان مجازات می‌تواند موثر باشد. بدیهی است که چنانچه ارزش کالای مکشوفه کمتر از ده میلیون ریال باشد، مطابق ماده 21 همین قانون عمل می‌شود.
منبع: مشاهده