1- نظر به آنكه مطابق ماده741 قانون مجازات اسلامي الحاقي5/3/88 درخصوص كلاهبرداري مرتبط با رايانه قيد شده هر كس به طور غير مجاز از سامانههاي رايانهاي يا مخابراتي با ارتكاب اعمالي از قبيل وارد كردن تغيير و ... وجه يا مال يا منفعت يا خدمات يا امتيازات مالي براي خود يا ديگري تحصيل كند، آيا منظور از كلمه وارد كردن در متن ماده به طور مطلق است؟ يعني هرگونه وارد كردن اعم از اينكه كلاهبردار دادهها را با اين فرض كه در دسترس او باشد يا دادهها در دسترس او نبوده و با استفاده از فرامين يا افعالي آنها را وارد كند، ميباشد يا صرفا عمل وارد كردن ناظر به آن است كه كلاهبردار اطلاعات و دادهها را در اختيار نداشته و با توسل به وسايل متقلبانه اعم از هك كردن يا روش هاي ديگر آنها را تحصيل وارد نمايد؟
2- در فرض سوال چنانچه فردي يك عابر بانك را كه متعلق به ديگري است سرقت نمايد سپس با مراجعه به باجه خود پرداز با وارد كردن رمز كه روي كارت نوشته شده است وجوه آن را سرقت نمايد آيا امر فوق مشتمل بر يك عنوان كه همان سرقت است، ميباشد يا اينكه سرقت توام با كلاهبرداري مرتبط با رايانه را نيز شامل ميگردد؟
1- منظور از فعل وارد کردن، در ماده 741 الحاقی مصوب 5/3/1388 قانون مجازات اسلامی در فصل مربوط به جرائم رایانه ای ، وارد کردن داده ها به هر ترتیبی است که منتهی به تحصیل وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا اشخاص دیگر باشد؛ اعم از اینکه شخص مذکور قبلاً اطلاعات مربوط به داده ها را در اختیار داشته یا به وسائل متقلّبانه، اطلاعات مورد نظر خود را کسب نماید.
2- چون ملاک تحقق جرائم مندرج در قانون جرایم رایانه ای، استفاده از سامانه های رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده است و در فرض سؤال به لحاظ اینکه سرقت انجام شده با استفاده غیر مجاز از دادههای رایانهای و وارد نمودن رمز کارت عابر بانک دیگری صورت گرفته است،موضوع مشمول ماده741 الحاقی به قانون مجازات اسلامی (موضوع ماده13 قانون جرایم رایانه ای مصوب 5/3/1388) است./ن