2- با توجه به اینکه عموما در مفاد نیابت های ارجاعی، صراحتی به مجوز حضور وکیل در مرحله انجام نیابت، وجود ندارد. آیا مرجع اجرا کننده نیابت می بایست با کسب مجوز در نیابت، اعلام وکالت را قبول نماید و نیاز به صدور مجوز از ناحیه مرجع معطی نیابت می باشد یاخیر؟ به عبارت دیگر، ایا محکوم علیه می تواند بدون دستور مرجع معطی نیابت وکیل خود را به مرجع مجری نیابت معرفی کند؟
1- نظر به اين كه رعايت حريم خصوصي افراد به عنوان يكي از حقوق اساسي اشخاص، لازم است، قانونگذار دستور ورود به منزل يا مخفيگاه را در صورتي كه مستند به دليل باشد، پذيرفته و صراحتاً در ماده 96 قانون آئين دادرسي كيفري 1378 به اين امر اشاره داشته و در ماده 137 قانون آئين دادرسي كيفري 1392 كه متعاقباً لازم الاجراء خواهد شد، بازپرس را مكلّف به قيد جهات ظن در پرونده نموده است. ضمناً قرائن و امارات منتهي به ظن بايد عيني باشد، نه ذهني.
2- حق استفاده از وكيل از جمله حقوق دفاعي بوده و هركسي ميتواند در هر مرحله از دادرسي، وكيل معرفي نمايد و نياز به تصريح از سوي معطي نيابت نميباشد. در ماده 185 قانون آئين دادرسي كيفري 1378 به اين امر اشاره شده است./ب