تاریخ نظریه : 1396/02/24 | شماره نظریه : 423/96/7
استعلام :
آقای ع.س درپرونده¬ای علیه 3 نفر به نام های ا.ص.ن.ص.ع.ص طرح شکایتی دایر به تحریق عمدی تراکتور مطرح نموده است که به لحاظ عدم کفایت ادله قرار منع تعقیب صادر گردیده است مجددا آقای شاکی ع.س شکوائیه مجددی ...

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 423/96/7
شماره پرونده : 59-681/1-605
تاریخ نظریه : 1396/02/24

استعلام :
آقای ع.س درپرونده¬ای علیه 3 نفر به نام های ا.ص.ن.ص.ع.ص طرح شکایتی دایر به تحریق عمدی تراکتور مطرح نموده است که به لحاظ عدم کفایت ادله قرار منع تعقیب صادر گردیده است مجددا آقای شاکی ع.س شکوائیه مجددی درخصوص همان حادثه با عنوان اخلال در نظم عمومی وتحریق عمدی وعناوین مجرمانه دیگری علیه افراد دیگری مطرح می¬نماید و در جلسه اخذ اظهارات در شعبه بازپرسی عنوان شکوائیه خود را و مشتکی عنهم را همان موضوع و همان مشتکی عنهم شکوائیه اول ذکر می نماید حال سوال اینجاست. 1-آیا در شکوائیه دوم می¬توان قرارموقوفی تعقیب به لحاظ اعتبار امر مختومه صادر نمود توجه شود با توجه به اینکه قرار منع تعقیب قطعی گردیده است وتجویز رسیدگی مجدد نیز اخذ نگردیده است. 2- در صورت منفی بودن سوال اول بازپرس با چه تکلیفی مواجه است.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
در فرضی که شاکی شکایت خود را علیه متهمان سابق که نسبت به آنها قرار منع تعقیب صادر شده است، تحت عناوین جزایی دیگری در خصوص همان رفتار مورد شکایت سابق مطرح می¬نماید، چون مطابق اصول حقوق کیفری یک فرد را نمی¬توان به عنوان ارتکاب یک عمل مجرمانه، دو بار یا بیشتر تحت تعقیب کیفری قرار داد، بنابراین شکایت دوم (ولو با تغییر عنوان مجرمانه) همان شکایت اول است که قبلا نسبت به آن قرار نهایی صادر و قطعی شده است و در اینجا بازپرس باید به استناد بند «چ» ماد13 و ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری 1392با اصلاحات و الحاقات بعدی، به اعتبار امر مختوم، قرار موقوفی تعقیب صادر نماید.
منبع: مشاهده