تاریخ نظریه : 1395/10/12 | شماره نظریه : 2598/95/7
استعلام :
در رابطه با مرخصی محکومینی که با توجه به نوع جرم و میزان محکومیت امکان اعزام به مرخصی معمولی را ندارند اما تقاضای بهره¬مندی از مرخصی اضطراری موضوع ماده 520ق.آ.د.ک را دارند این مرجع را ارشاد فرمائید آ...

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 2598/95/7
شماره پرونده : 757-25-95
تاریخ نظریه : 1395/10/12

استعلام :
در رابطه با مرخصی محکومینی که با توجه به نوع جرم و میزان محکومیت امکان اعزام به مرخصی معمولی را ندارند اما تقاضای بهره¬مندی از مرخصی اضطراری موضوع ماده 520ق.آ.د.ک را دارند این مرجع را ارشاد فرمائید آیا مخالفت با درخواست این مدد جویان با توجه به نوع جرم بلامانع است یا خیر؟ به عنوان مثال اگر فردی به لحاظ فوت اقارب تقاضای مرخصی اضطراری داشته باشد مع¬الوصف دادستان یا قاضی اجرای احکام به دلیل شرایطی از جمله احتمال فرار مدد جو با مرخصی وی مخالفت نماید آیا این اقدام خلاف ماده 520 است یا خیر.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
برابر قسمت دوم ماده 520 قانون آیین دادرسی کیفری 1392، در موارد بیماری یا فوت بستگان نسبی و سببی درجه یک از طبقه اول یا همسر و یا ازدواج، زندانی می‌تواند به تشخیص دادستان حداکثر پنج روز از مرخصی استفاده نماید، مستفاد از این ماده آن است در موارد شمول این قسمت، هرگاه به تشخیص دادستان حتی با سپردن تأمین، بیم فرار و یا خطر یا هر اشکال دیگری وجود داشته باشد، دادستان می تواند با درخواست مرخصی وی موافقت نکند. بدیهی است موارد مشمول تبصره یک این ماده، زمانی امکان تحقق دارد که به نظر دادستان، اعطای مرخصی با اخذ تأمین مناسب میسور باشد، ولی زندانی از فراهم نمودن تأمین عاجز است. شایسته ذکر است، درصورتی که محکوم دارای بیماری باشد، مقررات مواد 502 و 522 این قانون نیز حسب مورد قابلیت اعمال دارد.
منبع: مشاهده