ـ مؤديان مكلفند ماليات و عوارض فروش موضوع اين قانون را از...
ماده 17 ـ مؤديان مكلفند ماليات و عوارض فروش موضوع اين قانون را از خريدار يا كارفرما وصول كنند و پس از كسر ماليات و عوارض پرداختي، مطابق مقررات به حساب سازمان واريز نمايند.
تبصره 5:
ـ ماليات و عوارض آب، برق و گاز با توجه به ماليات و عوارض مندرج در صورتحساب (قبوض) مصرف كنندگان و همچنين نفت توليدي (نفت خام، ميعانات گازي و گاز طبيعي خام) و فرآورده هاي توليدي و وارداتي، فقط يك بار در زمان فروش(صدور صورتحساب)، در انتهاي زنجيره توليد و توزيع آنها توسط شركتهاي تابعه وزارت نفت (بابت پنج فرآورده اصلي و سوخت هوايي) و يا شركتهاي پالايش نفت (بابت ساير فرآورده ها) و شركتهاي گاز استاني و شركتهاي تابع ذي ربط وزارت نيرو و شركتهاي توزيع برق، آب و فاضلاب شهري و روستايي استاني بر مبناي قيمت فروش مصوب داخلي محاسبه، ثبت و وصول و پس از كسر اعتبارات ماليات و عوارض زنجيره مذكور به حساب سازمان نزد خزانه داري كل كشور واريز مي شود.
آيين نامه اجرائي اين تبصره در خصوص نحوه ثبت ماليات و عوارض در دفاتر يا سامانه مؤديان تعيين شركتهاي فعال در زنجيره قبل از انتهاي زنجيره توزيع و فروش، نحوه انتقال اعتبارات ماليات و عوارض به انتهاي زنجيره، رسيدگي، مطالبه، تهاتر، استرداد، وصول و واريز به حساب تعيين شده سازمان ظرف شش ماه پس از تصويب اين قانون با پيشنهاد مشترك سازمان، شركت ملي نفت ايران و توانير به تصويب وزيران امور اقتصادي و دارايي، نفت و نيرو مي رسد.
تبصره 4: ـ واردكنندگان خدمت مكلفند با رعايت تبصره (3) ماده (10) اين قانون، ماليات و عوارض متعلقه را محاسبه و طبق مقررات اين قانون پرداخت نمايند. چنانچه محل ارائه خدمت و مصرف آن در خارج از كشور باشد، مشمول اين حكم نمي باشند.
تبصره 3: ـ واردكنندگان كالا از مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي به سرزمين اصلي مكلفند كالاهاي مزبور را به گمرك اظهار نمايند. گمرك موظف است از قسمتي از كالاهاي اظهار شده كه به موجب بند «ب» ماده (65) قانون احكام دائمي برنامه هاي توسعه كشور مصوب 1391/51/10، «توليد داخل» محسوب مي شود، فقط ماليات و عوارض، و از قسمت باقي مانده كه «كالاي وارداتي» محسوب مي شود، ماليات و عوارض و حقوق ورودي را دريافت و ماليات و عوارض آن را به حساب سازمان واريز كند.
تبصره 2: ـ گمرك جمهوري اسلامي ايران مكلف است ماليات و عوارض كالاهاي وارداتي را در زمان ترخيص قطعي و ماليات و عوارض كالاهاي متروكه را قبل از ترخيص نهائي وصول و به صورت برخط به حساب سازمان واريز كند. گمرك جمهوري اسلامي ايران موظف است ضمن درج اطلاعات پرداخت در پروانه هاي گمركي و يا فرمهاي مربوط، امكان دسترسي برخط سازمان به پايگاههاي اطلاعاتي ذي ربط را فراهم نمايد. گمرك مكلف است در «ورود موقت» و «ورود موقت براي پردازش»، تضمينات لازم را بر اساس مقررات تبصره ماده (53) قانون امور گمركي أخذ كند.
تبصره 1:
ـ سازمان مي تواند تمام يا برخي از مؤديان مشمول اين قانون يا مشتريان آنها را مكلف كند ماليات و عوارض متعلقه را همزمان با صدور صورتحساب به حساب سازمان واريز نمايند. آيين نامه اجرائي اين تبصره، مشتمل بر فهرست مؤدياني كه مشمول اين حكم مي شوند و نحوه پرداخت ماليات و عوارض متعلقه با پيشنهاد سازمان، به تصويب وزير امور اقتصادي و دارايي مي رسد.
ماليات و عوارضي كه به اين ترتيب به سازمان پرداخت مي شود، به حساب بستانكاري فروشنده منظور مي شود و براي خريدار، در صورتي كه مصرف كننده نهائي نباشد، اعتبار مالياتي به حساب مي آيد.