ماده 20 قانون شوراهاي حل اختلاف

در اجراي مواد (۱۳) و (۱۵) اين قانون، شورا پس از دعوت خوا...

ماده 20 در اجراي مواد (۱۳) و (۱۵) اين قانون، شورا پس از دعوت خوانده يا مشتكي عنه نسبت به تشكيل جلسه، اقدام و در صورت حصول سازش ميان طرفين، مبادرت به صدور گزارش اصلاحي مي ‏كند و در موارد موضوع ماده (13) اين قانون، پرونده در شورا بايگاني و در موارد موضوع ماده (15) اين قانون، نتيجه به همراه تصويري از گزارش اصلاحي به آن مرجع قضائي ارسال مي شود تا مرجع مزبور نسبت به مختومه كردن پرونده با دستور اداري اقدام كند.

تبصره 4: رسيدگي به دعاوي راجع به اموال غيرمنقول كه فاقد سند رسمي هستند، صرفاً در صلاحيت مرجع صالح قضائي است.

تبصره 3: در كليه دعاوي مالي ارجاعي از مراجع قضائي كه هزينه دادرسي در مرجع مذكور پرداخت شده است، در صورت حصول سازش بين طرفين، هزينه دادرسي به نصف كاهش مي يابد و مازاد به خواهان بازگردانده مي شود و مابقي به عنوان درآمدهاي موضوع ماده (۳۸) اين قانون محسوب مي شود. دولت مكلف است ساز و كار اجرائي اين تبصره را در قوانين بودجه سنواتي پيش بيني كند.

تبصره 2: در مواردي كه طرفين، سازش خود را منوط به نظر كارشناس مرضي الطرفين، داور يا ميانجي مي كنند، شورا ضمن ارجاع، نظريه اشخاص مذكور را اخذ و در صورت عدم مغايرت با قوانين و مقررات و التزام طرفين به آن، مفاد آن را در گزارش اصلاحي منعكس مي كند. نظرات اشخاص مذكور بدون انعكاس در گزارش اصلاحي قابليت اجرا ندارد.

تبصره 1: چنانچه توافق و سازش طرفين متضمن حق، تكليف يا تعهدي باشد، موارد در گزارش اصلاحي به صورت صريح و مشخص با قيد حقوق و تعهدات طرفين و نحوه و زمان اجراي تعهد ذكر مي شود.