لوايح قانوني
قسمت دوم
لوايح قانوني
ماده 134:
لوايح قانوني كه ازطرف دولت به مجلس پيشنهاد ميشود، بايد؛
1- داراي موضوع و عنوان مشخص باشد.
2- دلايل لزوم تهيه و پيشنهاد آن در مقدمه لايحه به وضوح درج شود.
3- داراي موادي متناسب با اصل موضوع و عنوان لايحه باشد.
ماده 135:
طبق اصل هفتاد و چهارم (74) قانون اساسي كليه لوايح قانوني تقديمي به مجلس بايد به امضاء رئيس جمهور و وزير يا وزراء مسؤول رسيده باشد. درصورت نداشتن وزير مسؤول، امضاء رئيس جمهور كافي است.
ماده 136:
لوايح قانوني با رعايت اصل هفتاد و چهارم (74) قانون اساسي بايد در جلسه علني مجلس توسط وزير مربوط و يا نماينده دولت تقديم گردد و درموقع طرح آن نيز بايد وزير مربوط يا يكي از وزراء به تناسب موضوع حاضر باشد.
معاونان امور مجلس رئيس جمهور و وزراء و سازمان برنامه و بودجه، رئيس يا رابط امورمجلس شوراي عالي استانها كه رسماً به مجلس معرفي شده باشند، ميتوانند بجاي رئيس جمهور و وزراء در جلسات مجلس و كميسيونها براي توضيح و دفاع لازم حضور يابند.
ماده 137:
استرداد لوايح قانوني با تصويب هيأت وزيران به ترتيب ذيل امكانپذير خواهد بود:
1 - درصورتي كه استرداد پيش از تصويب كليات لايحه در مجلس باشد رئيس جمهور كتباً با ذكر دليل آن را مسترد مينمايد و گزارش آن در جلسه علني اعلام ميشود.
2 - درصورتي كه استرداد پس از تصويب كليات لايحه و در هر مرحله تا پيش از تصويب نهايي باشد، وزير مربوط يا يكي از معاونين رئيس جمهور به تناسب موضوع ضمن ارائه درخواست رئيس جمهور ميتواند با ذكر دليل در جلسه علني مجلس و صحبت يك نفر مخالف هر يك بهمدت ده دقيقه و تصويب مجلس آن را مسترد نمايد.
ماده 138: يك نسخه از كليه طرحها و لوايحي كه تقديم مجلس ميشود پس از اعلام وصول ،از طريق رسانه ها در اختيار عموم قرار ميگيرد.